Pohankové rizoto
Pohankové rizoto
250 g pohanky, 1 cibule, 200 g hub, 150 g zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice nebo 1/2 sáčku mražené), mletý kmín, mleté nové koření, olej, sůl,
Pohanku přebereme, důkladně propláchneme vlažnou vodou a necháme na hustém cedníku okapat. Mezitím v hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje, v němž pohanku lehce osmahneme a teprve potom ji zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Necháme přejít varem, přidáme zeleninu a osolíme. Pak hrnec přiklopíme poklicí a vložíme jej do trouby rozpálené na 170 oC, kde rizoto necháme podusit. Než zelenina změkne připravíme si na pánvi houby jako klasickou smaženici. Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme houby, kmín a špetku mletého nového koření. Houby pak smícháme s pohankovou směsí a podle chuti dosolíme.