Pečená cizrna
Pečená cizrna
větší bulvy celeru, na malé kousky ,225 g květáku , rozdělené na růžičky ,400 g cizrny zavařené nebo předem uvařené ,1 zelená paprika, bez semínek a na malé kousky ,15 g dohněda opečených kousků chleba ,1 lžíce sójové omáčky ,1 lžíce koření kari (curry) nebo pasty ,1 velké vejce
Postup přípravy:
Celer a květák uvaříme v páře během 6 - 7 minut. Ve velké míse nahrubo rozmačkáme cizrnu a přidáme k ní veškerou zeleninu. Ještě vmícháme kostičky opraženého chleba, přidáme sójovou omáčku a kari koření; vše podle chuti a směs spojíme vajíčkem. Hmotu umístíme na tukem namazaný plech (23 x 12.5 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 180°C (plyn na stupni 4) po dobu 45 - 50 minut. Pak plech s cizrnovou pečínkou vyjmeme, položíme na rošt a nejméně 20 minut ponecháme chládnout. Nakrájíme velmi ostrým nožem jednotlivé porce a podáváme.