Brambory s cizrnou
Brambory s cizrnou
300 g cizrny,1,5 l vody na vaření cizrny ,600 g brambor ,2 lžičky soli ,koření: 2 ks hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari, 3 ks bobkového listu ,5 lžíc oleje ,2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy:
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Potom ji uvaříme s bobkovým listem. Správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty. Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut, přidáme měkkou cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z jejího vaření. Osolíme a povaříme brambory do měkka. Po odstavení dochutíme citrónovou šťávou.